ACTIVITEITEN IN CURAÇAO VOOR HET HELE GEZIN

In Curaçao is er veel te beleven, daarom hebben wij een korte lijst gemaakt van dingen die jij in Curaçao zou kunnen doen!

Vivakids Recycle Band Experience

VivaKids Recycle Band is een initiatief van Omar, een multimediakunstenaar geboren op Curacao. Elke zaterdag leert Omar een groep lokale kinderen hoe zij van gerecyclede spullen instrumenten kan maken en vervolgens ook muziek op kan spelen.

De atelier van Omar vindt zich plaats in Seru Fortuna. Zodra je gearriveerd bent, verwelkomt Omar jou in zijn atelier. Vervolgens gaat een van zijn groepsleden jou rondleiden in het atelier van Omar. Tijdens de rondleiding krijg je meer te weten over de band, hun muziek en instrumenten.

Zaterdagochtend is een normale trainingsdag voor de kinderen. Ze zullen dan instrumenten bouwen en liedjes oefenen. Het kunnen liedjes zijn die de kinderen al kennen of ze kunnen nieuwe leren. Als de kinderen ergens op het eiland moeten optreden, dan krijg jij de gelegenheid om met ze mee te doen.

Deze ervaring is niet iets waarbij je alleen maar stil zit en meeluistert. Het vereist ook deelname en interactie met de kinderen. Zo zou jij ook iets terug kunnen doen voor de lokale gemeenschap! Loop wat rond in het atelier, praat met de kinderen, help Omar bij het begeleiden van de kinderen en je kan zelfs meehelpen met het schoonmaken van het gerecyclede materiaal gemaakte instrumenten.

Iedereen is welkom om mee te doen!

De tour is beschikbaar in Nederlands, Engels, Spaans en Papiamentu.

Beach And Eco Tour Of Curaçao

Tijdens deze tour kom je wilde flamingo’s aan een zoutmeer tegen. Geniet van een natuurlijk uitzicht op de regio en maak een stop bij de Hato Caves. Je kan ook uren doorbrengen met zwemmen en ontspannen op Mambo Beach.

De tour begint in het flamingopark, waar de tourgids wat vertelt over de flamingo’s die aan het zoutmeer leven. Hier krijg je ook de mogelijkheid om foto’s van deze dieren te maken!

Vervolgens maak je een stop bij de Hato Caves voor een rondleiding. Je krijgt onder andere de zeldzame lange neusvleermuizen, prachtige kalksteenformaties, een romantische waterbad en een standbeeld van moeder Maria te zien.

Hierna krijg je de gelegenheid om enkele uren te zwemmen en ontspannen op Mambo Beach. Dit strand heeft ook een speeltuin en heerlijke restaurants dat allerlei lokale én internationale gerechten aanbiedt. Houd er wel rekening mee dat dit niet in het prijs inbegrepen is!

Op de terugweg krijg je ook een snelle stadstour. Hier zou je afgezet kunnen worden. Als je dat liever niet wilt, kan je worden afgezet naar de oorspronkelijke vertrekpunt.

De tour is beschikbaar in het Engels.

Christoffelpark

Als je op een plek de Flora en Fauna van Curaçao wilt zien, dan moet je zeker naar Christoffelpark gaan! Het Christoffelpark heeft een oppervlakte van 2000 hectare. Hier kan je de dieren in het wild zien, zoals reptielen, witstaartherten, vleermuizen, haviken, uilen en kolibries.
Hier bevindt ook de Christoffelberg, het hoogste berg van Curaçao. Er zijn veel wandelpaden en herten-spotgebieden in het park.

Het park is te verkennen in jouw voortuig, op de paard of gewoon te voet.

Curaçao Ostrich Farm

De naam zegt het al, een boerderij met struisvogels! Nou zijn er wel meerdere dieren te bevinden op het boerderij, maar je komt merendeels struisvogels tegen.

De boerderij heeft een Zuid-Afrikaans thema en biedt een rondleiding aan de bezoekers voor een kleine prijs. Tijdens de rondleiding krijg je zelfs de gelegenheid om de struisvogels te voeren!
In het restaurant kan je diverse Zuid-Afrikaanse of Antilliaanse gerechten en dranken bestellen.

Museum Kurá Hulanda

Museum Kurá Hulanda bevindt zich direct aan de havenstad Willemstad, waar Nederlandse slaafhandelaars de Afrikaanse slaven verhandelde en overlaadden samen met andere “commerciële goederen”. Het terrein waar het museum zich op bevindt was voorheen van een voormalige slavenwerf en koopmanshuis.

Dit museum toont de Trans-Atlantische Slavenhandel in zijn geheel. Van slavenvangst in Afrika tot de Middenpassage en overplaatsing.

Verder toont de museum een uitgebreide collectie artefacten uit continentaal Afrika, die de dynamische vitaliteit en grote rijken van West-Afrika tonen. Dit is de grootste collectie Afrikaanse artefacten in het Caribisch gebied.

De missie van het Museum Kurá Hulanda is het verzamelen en tentoonstellen van collecties die verband houden met de culturele indentiteit van de bevolking van Curaçao, het Caribisch gebied en  de Atlantische rand.

Klein Curaçao Trip

Een onbewoond eiland in het midden van de Caribische zee, een parelwitstrand, kristalhelder oceaanwater overal om je heen en in het midden van het eiland een grote roze vuurtoren. Dat is Klein Curaçao! Een dagje Klein Curaçao kan eigenlijk niet ontbreken tijdens jouw vakantie.

Bezoek de website voor meer informatie!

Serena’s Art Factory

Het zou ongetwijfeld zo kunnen zijn dat je wel eens een Chichi hier op het eiland tegengekomen bent. Wij hebben zelf een Chichi op kantoor!
De oorsprong van Chichi is allemaal te vinden in het kunstfabriek van Serena. Hier krijg je een rondleiding van het terrein en hoe het productieproces verloopt. Achteraf mag je zelf een Chichi versieren!

Wil je nog meer in de buurt van het kunstfabriek ontdekken? De medewerkers vertellen je graag over de leuke activiteiten die je zou kunnen doen in de buurt van het kunstfabriek!

Bezoek de website voor meer informatie!

Kortom er is veel te doen in Curaçao!