VALENTIJNSDAG IDEEËN VOOR HET HELE GEZIN

Als je eenmaal kinderen hebt, worden de meeste feestdagen (zoals Valentijnsdag) iets voor het hele gezin. Het is gewoon zo. En om eerlijk te zijn, Valentijnsdag kan nog steeds heel leuk zijn met deze gezinsvriendelijke activiteiten!

Diner bij kaarslicht

Haal alles uit de kast! Het is ook mogelijk om een romantische diner met het hele gezin te hebben. Laat de kinderen zich op hun best kleden, hun haar opknappen en sap uit een wijnglas drinken. Maak het zo luxe of eenvoudig zoals jij wilt!

Maak lekkere Valentijnssnacks

Wij hebben een heel artikel met Valentijnsdag gerelateerde snacks. Hartstikke leuk om samen met jouw kinderen te maken! Zie: SNACKS VOOR VALENTIJNSDAG

Spelletjesavond

Zet je mobiel op “niet storen”, doe de televisie even uit en ga gezellig samen een leuke spel spelen. Uno, Monopoly, Jenga of misschien een klassieke Mens-Erger-Je-Niet potje. Kinderen houden van een leuke bord-/kaartspel, vooral met volwassenen!

Filmavond

Liever een rustigere Valentijnsavond? Als je zelden tijd hebt voor een familiefilmavond, dan is Valentijnsavond de goede tijd ervoor! Uiteraard zou je de snacks erbij kunnen halen van onze voorgaande artikel! Je kan films kijken zoals:

  • Lady en de Vagebond
  • Enchanted
  • Wall-E
  • Belle en het Beest
  • Shrek

Valentijnsdag ontbijt

Misschien een uurtje eerder dan normaal opstaan of gezamenlijk met de kinderen een lekkere ontbijt maken. Het is altijd gezellig om gezamelijk aan tafel te zitten en over van alles en nog wat te praten.

Denk hierbij aan pannekoeken, croissants, eieren en misschien een overheerlijke warme chocolademelk!

Dansavond

Schuif de meubels aan de kant, zet jouw favoriete afspeellijst op en dansen maar!

Karaokeavond

Liever toch niet zo heel actief willen zijn? Een karaokeavond is the way to go! YouTube kanaal Sing King Karaoke heeft de perfecte afspeellijst voor Valentijnsdag!

Gezamenlijk knutselen

Wij hebben een artikel voor leuke knutselwerkjes of decoraties die je met het hele gezin zou kunnen maken.

  • DIY VALENTIJSDAG KNUTSELWERKJES VOOR KINDEREN
  • DIY VALENTIJNSDAG DECORATIES