5 MUST SEE STRANDEN IN CURAÇAO

Iedereen weet het, Curaçao heeft de mooiste stranden. Wij hebben een lijst gemaakt van 5 van onze favoriete stranden!

Klein Curaçao

Klein Curaçao is een klein, onbewoond eiland buiten de kust van Curaçao. Je kan een boottrip boeken naar Klein Curaçao om zo het prachtige mini eiland met eigen ogen te zien(zie: ACTIVITEITEN IN CURAÇAO VOOR HET HELE GEZIN). Het strand is ontzettend lang en het eiland zelf ook een oude vuurtoren om te verkennen. Er zijn ongelofelijke snorkelplekken zoals een verlaten scheepswrak en onderwatergrotten.

Blue Bay Beach

Blue Bay Beach is een van de populairste stranden van Curaçao. Dit ontzettend mooie strand is geliefd bij zowel de lokale bevolking als toeristen.

Het strand heeft veel faciliteiten onder andere restaurants, een speeltuin, duikschool, douches en toiletten en nog veel meer. Er is een watersportcentrum waar je kajaks, snorkel- duikuitrusting en allerlei soorten boards.

De palmbomen zorgen voor veel schaduw en er zijn ligstoelen en parasols klaar voor gebruik. Blue Bay Beach is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen, omdat de zeebodem glooiend is. Hierdoor kunnen kinderen veilig in het water kunnen spelen.

Kokomo Beach

Kokomo Beach, dat ooit Vaersenbaai heette, is een van de mooiste plekken om te zien op Curaçao. Het strand heeft alle handige voorzieningen, waaronder douches.

Er zijn restaurants en bars waar je kunt genieten van heerlijk eten en je favoriete cocktail.
Duiken is hier erg populair en er is een duikschool die je zal helpen. Een pier steekt uit in de oceaan en aan het eind is er een duikplatform dat voor meer plezier voor iedereen zorgt.

Grote Knip

Grote Knip is een van de beroemdste stranden van Curaçao. Nou ja, zelfs wereldwijd. Grote Knip werd in 2017 geplaatst als 8ste beste strand ter wereld volgens Passport Magazine. Het strand heeft een natuurlijke schoonheid, helder blauw water en riffen.

Grote Knip is een schilderachtig strand, als je daar eenmaal bent wil je een foto nemen.
Er zijn verschillende faciliteiten zoals strandbedden en parasols, snackbar en een badkamer. Daarnaast zijn er ook verschillende watersporten beschikbaar zoals snorkels, transparante kajaks en paddleboards.

Mambo Beach

Is dit wel een Top 5 stranden in Curaçao lijst als Mambo Beach niet genoemd wordt? Mambo Beach is misschien wel het meest besproken strand van Curaçao. De officiële naam van dit strand is eigenlijk Seaquarium Beach.

Mambo Beach is afgezet tegen het frisse blauwe water van de Caribische Zee. Wit zand, heerlijke gerechten, watersporten, het nieuwste entertainment en enkele van de beste en meest unieke winkels van het eiland.

Natuurlijk zijn er nog veel andere ontzettend mooie stranden in Curaçao. Curaçao heeft eenmaal hele mooie stranden!