DAG IN HET LEVEN VAN MONIQUE

Ik ben Monique, een 36 jarig alleenstaande moeder van 2 dochters. Iedere dag heb ik een vaste routine. Momenteel loopt mijn oudste dochter stage in het buitenland, hierdoor moet ik nog beter mijn dag inplannen zodat het beter uitkomt met mijn 8 jarige dochtertje.

’s Ochtends breng ik haar naar de voorschoolse opvang voordat ik ga werken. Rond half 8 rij ik dan naar mijn werk (ik werk in een verpleeghuis) om dan 8 uur te beginnen. Om half 5 ’s middags ben ik klaar met werken, dan haal ik mijn dochtertje op van de naschoolse opvang en gaan we samen naar huis. Eenmaal thuis begin ik met het klaarmaken van een avond maaltijd. Na het eten help ik mijn dochtertje met haar huiswerk of doen we samen een spelletje zoals mens-erger-je-niet.

Om half 8 maak ik mijn dochtertje alvast klaar om haar naar bed te brengen. Om 8 uur gaat ze naar bed. Als ze eenmaal aan het slapen is besteed ik wat tijd aan mezelf. Dit zijn mijn ontspanningsmomenten. Ik ga dan even tv of een film kijken. Ondertussen bel ik ook mijn oudste dochter om te kijken hoe het met haar gaat.

Rond half 11 ga ik zelf naar bed. De volgende ochtend begint de routine weer.